CROWD COOKS KEUKEN

Wat zit er in onze maaltijdboxen ?

Ze zijn samengesteld uit minimaal 2 maaltijden verpakt in individuele bakjes. Daarnaast vindt u informatieve kaarten met de ingrediëntenlijst en de uitleg voor het opwarmen van de gerechten. Onze gerechten zijn minimaal 500 gram.

Zijn jullie verse ingrediënten lokaal en seizoensgebonden?

Crowd Cooks stelt zeer hoge eisen aan ingrediënten en daarom besteden we veel aandacht aan een verantwoorde inkoop hiervan. Onze recepten zijn seizoensgebonden, dus we gebruiken zo vaak mogelijk lokale ingrediënten. Dat is goed voor u, want de ingrediënten zijn vers en goed voor de planeet, van wege het lager aantal kilometers dat het voedsel aflegt.

Wie staat er in de keuken?

Onze seizoensgebonden recepten zijn door ons ontwikkeld met de nadruk op smaak en voedingswaarde en worden gekookt door onze professionele chef-koks en partners. Al onze keukenpartners zijn AFSCA gecertificeerd en de maaltijden worden bereid door professionele koks. Wij streven ernaar u te verrassen met verbazingwekkend lekkere, gezonde gerechten die u het gevoel geven dat u een zelfgemaakte maaltijd heeft gegeten zonder dat u die zelf hoeft te koken.

Het extraatje van Crowd Cooks? Een 100% Brusselse uitvoering! Van de ontwikkeling van de recepten via de productie tot de levering van de boxen, het geheel wordt beheerd door onszelf of door medewerkers,100% Brussel.

Hoe wordt de voedselveiligheid gegarandeerd?

Al onze verse gerechten worden bereid in professionele keukens. Al onze keukenpartners zijn AFSCA-gecertificeerd en werken volgens GMP om de hoogste hygiënische normen voor de bereiding van voedsel te handhaven. Ze hebben ook een HACCP-systeem om de voedselveiligheid te controleren. Zowel bij de opslag als bij de levering van onze maaltijden zorgen wij ervoor dat de koudeketen wordt gerespecteerd. Naast frequente interne controles testen we onze maaltijden ook regelmatig in het brufotec laboratorium.

Ook is het belangrijk om op te merken dat tijdens de COVID-19 gezondheidscrisis alle leden van onze teams de opgelegde hygiënevoorschriften respecteren. Het dragen van maskers tijdens de productie, de verpakking en tijdens de thuisleveringen (en de contactloze levering).

Bulk, vacuüm plastic en afvalbeheer ?

Natuurlijk houdt u niet van plastic, wie wel? Maar onze sous-vide zakken hebben het grote voordeel dat ze uw eten heerlijk vers houden zonder conserveringsmiddelen, zeker een plus! Uw gezondheid en welzijn is onze prioriteit!

Je moet weten dat we het gebruik van plastic minimaliseren waar we kunnen. We bestellen zo veel mogelijk ingredienten bij lokale producenten in bulk – dus geen plastic, behalve het plastic dat u zien!

Het goede nieuws is dat polyolefin vanaf februari 2021 gerecycled gaat worden in de blauwe zak in Brussel. Dus doe voortaan alsjeblieft de gespoelde zakken in de blauwe zak en help ons voor het milieu te zorgen!


MIJN ABONNEMENT BEHEREN

Kan ik de gerechten kiezen die ik elke week ontvang?

Het menu bestaat uit 12 gerechten, waaronder een selectie van vlees- en vegetarische gerechten. Je ontvangt elke donderdag onze nieuwsbrief zodat je jouw box met jouw favorieten gerechten kunt samenstellen ! Groenten nemen een belangrijke plaats in, in onze menu's. Voor ons zijn duurzame consumptie en evenwichtige en gevarieerde maaltijden heel belangrijk. Hier kunt u dus op rekenen!

Kan ik mijn Crowd Cooks abonnement pauzeren?

Natuurlijk! Het is heel eenvoudig om het abonnement te onderbreken door ons vóór maandag 10:00 te sturen een e-mail (hello@crowdcooks.be).

Hoe kan ik mijn abonnement opzeggen?

We zouden het jammer vinden om te horen dat u ons verlaat, maar als u uw abonnement wilt opzeggen, kunt u dit op elk moment doen via uw online klantenaccount (Mijn Account/abonnement/annulering).


BETALING & FACTURERING

Hoeveel kost het?

Een box met 2 maaltijden voor 2 personen of een box met 4 maaltijden voor 1 persoon (dus 4 porties) kost €49,90. De prijs per portie wordt lager naarmate je meer maaltijden besteld. Onze maaltijden zijn royaal (500g/persoon), worden gratis bij je thuis bezorgd en zijn bereid met seizoensgebonden, lokale en kwalitatief hoogwaardige ingrediënten.

Hoe kan ik betalen?

Met Creditcards van Visa, MasterCard en American Express of met PayPal. Op dit moment is betaling met Maestro kaarten of Electron nog niet mogelijk. Ook betaling in cash of met maaltijdcheques kan helaas niet.

Hoe zorgen jullie ervoor dat de betalingen veilig zijn?

Alle betalingen zijn volledig veilig. Transacties worden afgehandeld door Stripe en PayPal, twee van de wereldleiders op het gebied van online betalingsbeheer.

Hoe worden de betalingen voor abonnementen verricht?

Als je jouw abonnement niet hebt gepauzeerd of opgezegd, zullen wij de betaling elke week, op hetzelfde moment als jouw eerste betaling, debiteren van de creditcard- of PayPal-rekening die je hebt geselecteerd en geregistreerd in jouw Crowd Cooks-klantenrekening.


VERZENDING & RETOUREN

Hoe lang van tevoren kan ik een bestelling plaatsen?

Je kunt tot dinsdag om 09.00 uur bestellen voor een levering op zondag of maandag.

Wanneer ontvang ik mijn bestelling?

De leveringen worden elke zondagavond tussen 16:00 en 20:00 uur of op maandag van 10.00 tot 14.00 uur uitgevoerd. Je ontvangt op vrijdag een bericht om je op de hoogte te stellen van een nauwkeuriger leveringsschema. De levering van onze bestellingen wordt afgehandeld door het Brusselse logistieke platform van Shippr.

Waar bezorgen jullie allemaal?

Naast Brussel en Vlaams- en Waals-Brabant leveren wij nu ook in Gent, Antwerpen & Namen. Een kaart van ons bezorggebied vindt u hier

Ik kan mijn box niet aannemen, wat kan ik doen?

Misschien kan je de buurvrouw of die aardige dame op de begane grond vragen de maaltijden in ontvangst te nemen. Zorg er wel voor dat de maaltijden koud kunnen worden bewaard.


VOORBEREIDING & CONSERVERING

Hoe lang kan ik mijn maaltijden bewaren?

We zijn trots op een minimale houdbaarheid van vijf dagen, dus vrijdagavond van de week na levering is de uiterste houdbaarheidsdatum. Dit geeft je de flexibiliteit om de gerechten te consumeren wanneer je dat in de werkweek wilt. Na deze vijf dagen kunnen we niet meer garanderen dat het voedsel geschikt is voor consumptie.

Hoe kan ik de maaltijden het beste opwarmen?

Voor individuele bakjes : Onze bakjes moeten worden opgewarmd in de magnetron met de beschermfolie (die het mogelijk maakt om de bereiding niet verder te koken) gedurende 5 minuten of ook in de traditionele oven gedurende 15 minuten op 180°C. Als de aangegeven opwarmtijd niet bevredigend is, verleng dan de opwarmtijd in 20-secondenreeksen. Voor onze ovenschotels raden wij u aan om 15 minuten op 180°C in de oven op te warmen zonder beschermfolie. Voor een optimale proeverij nodigen wij u uit om de adviezen op onze ingredienten kaarten geleverd met jouw maaltjiden op te volgen.

Kan ik mijn maaltijden invriezen voor later gebruik?

Ja, u kunt uw gerechten invriezen (voor de uiterste houdbaarheidsdatum) voor latere consumptie (wij raden u aan om ze maximaal 3 maanden bij -18°C in te vriezen).