1_Chicken_Ratatouille.jpg

Crowd Cooks' Keuken

Zijn jullie verse ingredienten lokaal en seizoensgebonden?

Crowd Cooks stelt zeer hoge eisen aan ingrediënten en daarom besteden we veel aandacht aan een verantwoorde inkoop hiervan. Onze recepten zijn seizoensgebonden, dus we gebruiken zo vaak mogelijk lokale ingrediënten. Dat is goed voor u, want de ingrediënten zijn vers en goed voor de planeet, van wege het lager aantal kilometers dat het voedsel aflegt.

Wie staat er in de keuken ?

Onze seizoensgebonden recepten zijn door ons ontwikkeld met de nadruk op smaak en voedingswaarde en worden gekookt door onze professionele chef-koks en partners. Al onze keukenpartners zijn AFSCA gecertificeerd en de maaltijden worden bereid door professionele koks. Wij streven ernaar u te verrassen met verbazingwekkend lekkere, gezonde gerechten die u het gevoel geven dat u een zelfgemaakte maaltijd heeft gegeten zonder dat u die zelf hoeft te koken.

Hoe wordt de voedselveiligheid gegarandeerd?

Al onze verse gerechten worden bereid in professionele keukens. Al onze keukenpartners zijn AFSCA-gecertificeerd en werken volgens GMP om de hoogste hygiënische normen voor de bereiding van voedsel te handhaven. Ze hebben ook een HACCP-systeem om de voedselveiligheid te controleren. Zowel bij de opslag als bij de levering van onze maaltijden zorgen wij ervoor dat de koudeketen wordt gerespecteerd. Naast frequente interne controles testen we onze maaltijden ook regelmatig in het brufotec laboratorium.

Waarom sous vide koken?

Crowd Cooks produceert haar maaltijden met behulp van de slow cooking sous vide techniek. Deze techniek werd ontwikkeld in de jaren zeventig van de vorige eeuw. Sindsdien gebruiken toprestaurants al jaren sous vide koken om steeds weer op precies het gewenste niveau te koken. Deze techniek levert resultaten op voor smaak en textuur die met geen enkele andere kookmethode te bereiken zijn. Lage temperaturen zorgen voor het behoud van voedingsstoffen. Daarnaast zorgt het ook voor een betere organisatie, minder risico op besmetting en een betere bewaring zonder het gebruik van additieven of conserveringsmiddelen - een duidelijk voordeel voor uw gezondheid!